Jos ihminen ei joudu jyrkänteen partaalle, ei hänen selkäänsä kasva siipiä.
-Niko Kazantakis-

tiistai 29. marraskuuta 2011

Ensimmäinen pajapäivä!

Kaamospäivän aurinkohetki :/
Tänään siis oli nyt se eka pajapäivä. Nukuin tyylilleni uskollisena ehkä parisen tuntia viime yönä, kun tänään oli jotain jännää tiedossa. Sama oli viime viikolla, kun oli hammaslääkäriä ja karhupajalle tutustumista. Mutta ihmeen pirteenä mä kuitenkin suoriuduin ekasta paja-aamusta. Suunnitelmissa tosin oli, että herään aamulla kuudelta, teen aamupalaa ja meen ajoissa pajalle aamukahville. Todillisuudessa heräsin 15 vaille 7, puin tosi äkkiä, vaikka mietinkii muka pitkään, että MITÄMÄLAITANPÄÄLLE???!! ja sukelsin nopsasti alakertaan. Koira ulos ja autonlaseja rapsuttelemaan. Ehin tehä pari leipää evääksi ja söin ne automatkalla kylälle. Matkasta unohtui sytkäri ja autossa oli kokonaista kolme (3) tulitikkua, joten pikastoppi oli tehtävä sytytinostoksille vielä ennen pajalle menoa. Loppujen lopuksi mä olin siellä kuitenkin 15 vaille kahdeksan, ekana kurssilaisena ja muita saatiinkin sit tovi odotella...

Mä olen porukan vanhin, melkeen siellä yläikärajan tuntumassa. Meitä on yhteensä 7, joista vaan yksi jätti tänään saapumatta. Löytyy 4 tyttöä ja 3 poikaa (2 tänään paikalla). Kolme tais olla porukasta ala-ikäisiäkin vielä ja muut sitten sen justiin 18-19-vuotiaita. Ja porukkaan kuuluu myös yksi tosi synkeä angstiteini, joka ei halunnut edes esitellä itteään meille muille ja melkeen koko aamupäivän se istukin vaan hiljaa nurkassa huppu silmillä. Mutta jossei hän jätä kurssia kesken, niin varmaan saadaan siitä vielä ihan kiva kurssilainen kenties, koska porukka oli muuten ihan kivanolonen, vaikka vähän nuorempaa sakkia ne olivatkin muhun verrattuna.

Aamukahvin jälkeen me käytiin nopee tutustumiskierros ja vähän paperihommia, sit uutta aamukahvia nassuun ja kahvitauon jälkeen koitettiin suunnitella tulevien kuukausien ohjelmaa. Kukaan ei oikein vastannut tosin mihinkään mitään, kun oltiin vielä osittain vieraita toisillemme. Mutta mitä pitemmälle päivässä päästiin, niin sitä enemmän alkoi jututkin luistamaan. Ohjaajia meillä on 3, yksi nainen ja pari miestä ja kaikki tosi mukavia! Varsinkin ne miesohjaajat oli varmaan aikalailla mun ikäsiä, ellei jopa nuorempiakin, joten hyvin tultiin juttuun.

Kerran viikossa meillä on jotain liikuntaa ja tän viikon torstaina mennäänkin urheiluhallille pelailemaan korista tai jotain...se jää nähtäväksi. Pojat halus tosin salille tai vastaavasti pelata pleikkarilla NHL:ää tai Wiillä jotain sporttipeliä. Saa nyt nähä, että mimmoseen kuntorääkkiin ne mun laittavatten vielä.. Varmaan tarttee 1500m aidat juosta helmikuussa :/ Ja sitten meille ehdotettiin, että kun aikasempi ryhmä piti ns. päiväkirjaa, että jos me haluttais BB:n hengessä pitää videopäiväkirjaa. Jokainen olis saanu oman muistikortin ja yksin aina mennä huoneeseen kuvaamaan videopäivistä. Eipä kiinnostanut ketään, vaikka ohjaaja-setä olikin ideasta innoissaan. Päädyttiin kirjoihin, kuten edellinenkin kurssi. Sinne olis sitten tarkotus kerätä joka päivältä tapahtumat ja hyvät ja huonot puolet ja ideoita ja muistiinpanoja jajajaja kaikkee!

Taidejuttuja päästiin kanssa heti koittamaan ja vaikka tarkotus oli vaan leikkiä väreillä ja koittaa, että miten niitten sekotus toimii, niin mä reippaana taiteilijasieluna työstin ennen lounasta pienen kukkataulun akryllimaaleilla. Ja olin lopputuloksesta jopa melko ylpeä, kun vertasin sitä muitten suttuihin :D Ehkä ekaa kertaa IKINÄ tuli semmonen olo, että "mä hei piirsin hienoimman jutun!", kun yleensä kaikkien muitten tekeleet on hienompia. En kehu, mutta hyvä olin silti! :D

Tairetta!

Meiän pitäisi jatkossa tuunata sitä meiän kurssihuonetta uuteen uskoon ja tehä siitä semmonen omannäkönen, vaikka ainakaan nyt ihan aluksi ei se tuntunut paljon ketään muita, kun ehkä mua, innostavan. Ei kukaan ainakaan ilosta ja innostuksesta hirmuisesti riekkunut, kun siitä jutusteltiin. Tai no... ohjaajat jutteli ja muut kuunteli. Mutta kyllä me varmaan saadaan sille jotain tehtyä, kunhan tutuiksi tullaan ja uskalletaan tuoda ideoita julki toisillemme. Sieltä kurssihuoneesta löyty maalaus- ja piirustusvälineitten lisäksi myös kankaita, ompelukoneita ja kutosmis/virkkausjuttuja, joten mä varmasti kyllä löydän käsilleni töitä kolmeks kuukaudeks. Voisin kyllä mielelläni ideoida paljon kaikkia kivoja käsityöjuttuja, mutta ainakaan vielä ei jengi tuntunut mun ideoille kauheesti lämpenevän, joten pikkuhiljaa ehkä uskallan niitä vasta alkaa tuoda julki :D Kun juteltiin, että josko jotain pelejä hommattais, niin siinä, missä muut ehdotti pleikkari, x-boxia ja wiitä, niin hanna piipitti ujosti, että "mites olis alias tai muu lautapeli tai vaikka twisteri ja sekin voitais tehä vaikka ite..?" Ohjaajat kyllä tykkäs mun ideoista, mutta muut kurssilaiset katto mua vähän viishaarasen näkösesti...

Vaikka mä olenkin vielä omasta mielestäni aika lapsi, niin silti tunnuin vähän liian vanhalta siihen jengiin, kun ne kaikki muut oli 90-luvun tuotoksia ja pelikonesukupolvea. Mutta jospa mä vähän koitan henkisesti teinistyä ainakin aina pajapäiviksi, niin löydetään varmasti yhteinen sävel ja saadaan ideat kukoistamaan. Musta on ihanaa, että siellä saa ja pitää touhuta ja käyttää luovuutta niin paljon, että piisaa. Ja vaikken osaa pirtää, enkä maalata, niin tosi kivalta tuntu jo toi pikkanen kukkamaalaus väsätä. Kolmessa kuukaudessa ehtii varmaan paalailla vaikka kokonaisen taidenäyttelyn!

Ainiin! Ja lounas on ilmanen ja kahviakin saa lipittää just niin paljon, ku maha kestää, joten päivät pysyy pirteenä ja masu täynnä. Tänäänki oli kaslerkyljyksiä, perunoita ja kreikkalaista salaattia. Namia oli! Ja hyvin kyllä erotti, että kuinka oli karppausbuumi iskenyt sinne pajallekin. Mä tosin vedin hyvällä mielellä ison kasan pottuja naamariini ja naatiskelin oikein kunnolla. Huomista ruokailua (ja muutakin päivän toimintaa) odotellessa siis jatketaan! :)

Ja vielä P.S:nä pari huurrekuvaa ja
Oikeaoppinen jäätelönsyönti: (täällä meillä päin)


Nätti Koira :)
1. Mene tupakalle ja päästä ensimmäinen kissa sisälle.
2. Ota sisälle tullessasi jäätelö pakastimesta.
3. Annostele jäätelöä kippoon ja vie paketti takaisin pakastimeen.
4. Asenna jäätelökippo pöydälle ja päästä toinen kissa ulos.
5. Palaa jäätelön pariin ja töni ensimmäistä kissaa muutamia kertoja loitommas kupistasi, josta se on jo ehtinyt nuolaista pari lipaisua.
6. Maistele itse muutama lusikallinen.
7. Erota taisteleva kissa ja koira toisistaan, vie kissa yläkertaan.
8. Käy samalla kellarissa vaihtamassa öljylämmitys takaisin päälle. Koira pissaa jo tällä välin kellarin lattialle (sehän on melkein ulkona, hei!).
9. Vie vikisevä koira vielä ulos kakalle.
10. Mieti vesisateessa seistessäsi, kuinka tästä saisi mukahauskan blogimerkinnän.
11. Turhaudu, kun koira pomppii ja riehuu, eikä kakkaa.
Vie koira häkkiin, polta uusi tupakka.
12. Kun koira viimein kakkaa, vie se sisälle toisen kissan kanssa, joka myös haluaa takaisin sisälle.
13. Istahda tietokoneen ääreen, syö lusikallinen jäätelöä.
14. Tee ensin blogimerkintä ja syö sitten sulanut jäätelökeitto loppuun :)

Hämiksen kohmeinen koti

Lisää huurteista seitteröistä

Talvi yllätti ruohomättään :<


 Loppuun vielä Kaija-tädille onnittelut merkkipäivän johdosta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti