Jos ihminen ei joudu jyrkänteen partaalle, ei hänen selkäänsä kasva siipiä.
-Niko Kazantakis-

tiistai 24. toukokuuta 2011

Leipomispäivä

Tuli tylsyyskohtaus ja teki mieli jotain hyvää ja kaapeissa ei ollut oikein mitään, joten syntyi idea kuivakakusta. Piti oikein soittaa mammalle ja kysyä, että miten äitin herkkukakku taas tehtiinkään, kun en niinkään yksinkertasta reseptiä muista. "Kolmesataakolmesataakolmesataa ja viis munaa", sanoi äiti.
"OKEI!" eli kakun kimppuun!

Aluksi piti lähteä tietenkin liikkeelle siitä, että tallensi kokeilematta reseptin muiden näkyville ja itselleen muistiin: 

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/312921/Tosi%20Helppo%20Kuivakakku/



Vaaka
Sitten aloin etsimään sähkövatkainta, aineksia, kulhoja ja keittiövaakaa. Vaa'an kanssa oli aluks vähän miettimistä, kun kaapin päältä löyty ehkä jokseenkin vanhahko versio, jota en oikein osannut käyttää. Lopulta sain sillä kuitenkin jotain tuloksia aikaan ja ehkäpä mitatkin oli jopa oikeita :D




Vaa'an ohjeistusta

Sokerit ja voi sekaisin, lopputulos oli semmosta vähän niinkö nypityn olosta voiseosta... sitten sekaan munat, myös muutama kuori, jotka sain nypittyä pois ja lopuksi jauhot, joista lähtenyt pöly täytti koko keittiön. Koirakin aivasteli. Kun seos oli jotakuinkin valmis, nostelin sen vuokaan ja tuuppasin uuniin. Tämän jälkeen pyyhin jauhopölyt vaatteista, naamasta, tukasta, sähkövatkaimesta, pöydiltä, tasoilta, kaapinovista, puhtaista aseista tiskipöydällä ja Koirasta.. :D En tiiä, mimmosen lopputuloksen tuolta uunista saan, mutta ainakin taikinan maku oli sama, kuin mamman tekemä <3 Vähän rousku sokeri hampaissa ja silleen, mutta hyvää se oli silti!


Menossa uuniin
Innokas apukokki
Sotkin vain näin vähän!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti